Επείγον: Οδηγίες ηλεκτρονικής εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους για ηλεκτρονική ψηφοφορία – Ταμειακή τακτοποίηση μελών

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Η μαζική συμμετοχή των μελών στις εκλογές της ΕΝΑΠ έχει ιδιαίτερη σημασία για την ισχυροποίηση της Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αποτελεί έναν εξαιρετικά απλό, εύκολο, σύντομο και αξιόπιστο τρόπο συμμετοχής στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΕΝΑΠ. Η δυνατότητα συμμετοχής εντός του εύλογου διαστήματος των 48 ωρών από οποιοδήποτε σημείο πρόσβασης (εργασία, οικία κ.λπ.) την καθιστά ακόμη πιο προσιτή.

Οι παρακάτω οδηγίες είναι εκτενείς γιατί περιγράφουν κάθε σχετική λεπτομέρεια. Στην πράξη το ηλεκτρονικό αυτό σύστημα είναι εξαιρετικά απλό και δεν απαιτεί παρά ελάχιστες ενέργειες εκ μέρους των μελών μας που θα το επιλέξουν, όπως θα διαπιστώσουν και τα ίδια.

Όσοι επιθυμείτε να ψηφίσετε στις επικείμενες εκλογές ηλεκτρονικά θα πρέπει έως και τη Δευτέρα 16/6/2014 να είστε ταμειακώς τακτοποιημένοι, ήτοι να έχετε πληρώσει συνδρομή τουλάχιστον μέχρι και το έτος 2013. Για το λόγο αυτό, στέλνουμε το συνημμένο αρχείο στο οποίο μπορείτε να βρείτε τα ονόματα των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών (δηλαδή όσων έχουν καταβάλει συνδρομή για το 2013 ή και για το 2014). Όσοι δεν βρείτε το όνομά σας στη λίστα και δεν γνωρίζετε την/τις συνδρομή/ές που πρέπει να καταβάλετε για να είστε ταμειακώς τακτοποιημένοι μπορείτε να στείλετε mail απευθείας στον ταμία της Ένωσης, Νίκο Μυλωνά (nikthealos@gmail.com), για να ενημερωθείτε σχετικά. Υπενθυμίζεται ότι το ποσό της εγγραφής είναι 2 Eυρώ, η ετήσια συνδρομή είναι 10 Ευρώ και όποιος χρωστάει 3 συνδρομές και άνω πληρώνει 30 Ευρώ. Καλό θα ήταν σε αυτά τα mail να έχετε και τηλέφωνο για να διευκολυνθεί η επικοινωνία.

Οι τρόποι καταβολής της συνδρομής είναι οι εξής:

α) Κατάθεση σε οποιοδήποτε κατάστημαEUROBANKστον λογαριασμό:
EUROBANK: 0026.0104.95.0200756926 καιIBAN:GR0202601040000950200756926 στο όνομα “Ένωση Αποφοίτων ΕΣΔΔA“.

Στην αιτιολογία συμπληρώστε οπωσδήποτε “Ονοματεπώνυμο: ……………. Συνδρομή έτους: 20…. Σειρά Αποφοίτησης: …… (ανάλογα με την περίπτωση)”. Παρακαλούμε να «σαρώσετε» ή να φωτογραφήσετε ακόμη και από το κινητό σας το αποδεικτικό και να το στείλετε σε ηλεκτρονική μορφή στοemail:nikthealos@gmail.com. Εναλλακτικά μπορείτε να το στείλετε στο fax: 210-3232934 με τη σημείωση «Για την ΕΝΑΠ».

Διευκρινίζουμε ότι πρέπει έχετε στείλει το αποδεικτικό πληρωμής για να εγγραφείτε ηλεκτρονικά στους εκλογικούς καταλόγους όπως περιγράφουμε παρακάτω.

β) Κατάθεση μέσωpaypalστοemail:enap@enap.gr.

Για δική σας αλλά και για δική μας διευκόλυνση, όσοι έχετε τη δυνατότητα μπορείτε να προτιμήστε την τελευταία (β) επιλογή, χωρίς αυτό να αποκλείει την (α) εναλλακτική.

Ωστόσο για την πληρωμή μέσω paypalσημειώνουμε ότι, όπως θα γνωρίζετε όσοι έχετε κάνει ήδη παρόμοιες συναλλαγές, υπάρχει τραπεζική προμήθεια. Οπότε πρέπει να πληρώσετε ανάλογα με την περίπτωση τα κάτωθι ποσά:

 Εγγραφή: 2,418 €

 Ανανέωση 1 έτους: 10,69 €

 Ανανέωση 2 ετών: 21,03 Ευρώ €

 Ανανέωση 3 ετών και πάνω: 31,37 €

Εφόσον επιθυμείτε να ψηφίσετε επιστολικά θα πρέπει και πάλι να τακτοποιηθείτε ταμειακά όπως περιγράφουμε παραπάνω.

Παρακάτω παραθέτουμε οδηγίες για την ηλεκτρονική εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους της ΕΝΑΠ αποκλειστικά για ηλεκτρονική ψηφοφορία:


Οδηγίες ηλεκτρονικής εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους:

Παρακαλούμε αν επιθυμείτε να ψηφίσετε ηλεκτρονικά στις επερχόμενες εκλογές, μπορείτε από την Τρίτη 10/6/2014 και ώρα 06:00 (πμ) έως και τη  Δευτέρα 16/6/2014 και ώρα 23:59 να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μαςwww.enap.grκαι να «ανοίξετε» την επιλογή «ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΑΠ 2014» στο κάθετο μενού επιλογών αριστερά.

Στην επιλογή «Εγγραφή για ηλεκτρονική ψηφοφορία» συμπληρώνετε τα παρακάτω απαραίτητα στοιχεία ταυτοποίησης με κεφαλαία ελληνικά:

Email

Κωδικός Χρήστη (username της επιλογής σας)

Κωδικός Πρόσβασης (password της επιλογής σας)

Επιβεβαίωση κωδικού πρόσβασης

Όνομα

Επίθετο

Όνομα Πατέρα

Σειρά Αποφοίτησης: Εδώ για τεχνικούς λόγους  αναγράφεται η Εκπαιδευτική Σειρά με αριθμητικά ψηφία και όχι με γράμματα, ενώ οι Εκπαιδευτικές Σειρές της ΕΣΤΑ εναρμονίζονται με εκείνες της ΕΣΔΔ. Παραδείγματα:  Αντί για Ε΄: 5, αντί για ΙΗ: 17, αντί για Κ: 20, αντί για Α΄ ΕΣΤΑ: 18 κ.ο.κ.
Αριθμός Αστυνομικής Ταυτότητας χωρίς το αρχικό γράμμα (μόνο τα αριθμητικά ψηφία).
Αριθμός Τηλεφώνου (κατά προτίμηση κινητού)

Η ΕΝΑΠ δεσμεύεται ότι τα παραπάνω στοιχεία δεν πρόκειται να τύχουν οποιασδήποτε περαιτέρω επεξεργασίας πέραν του σκοπού της ταυτοποίησης για την ηλεκτρονική ψηφοφορία. 

Με την καταχώριση των ανωτέρω στοιχείων θα σας αποσταλεί ηλεκτρονικό μήνυμα για  να ακολουθήσετε σύνδεσμο που θα σας αποσταλεί σε αυτό, προκειμένου να επιβεβαιώσετε το email που δηλώσατε (απαραίτητη μικρή ταλαιπωρία για λόγους ασφαλείας).

Αφού ταυτοποιηθούν ορθά τα στοιχεία σας και επιβεβαιωθεί ότι είστε ταμειακώς τακτοποιημένοι θα σας αποσταλεί ένα τελευταίο ηλεκτρονικό μήνυμα,  ενημερώνοντάς σας ότι η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και μπορείτε να ψηφίσετε ηλεκτρονικά στις 17 και 18 Ιουνίου 2014, από τις 6:00 το πρωί της 17ηςΙουνίου έως τις 23:59 της 18ηςΙουνίου.

Υπενθυμίζουμε ότι για να ψηφίσετε ηλεκτρονικά μπορείτε να εγγραφείτε στους εκλογικούς μας καταλόγους από τις 6:00 πμ της Τρίτης 10/6/2014 μέχρι και τις 23:59 της Δευτέρας 16/6/2014 και ότι  απαραίτητη προϋπόθεση για να ακολουθήσετε την ανωτέρω διαδικασία είναι να έχετε τακτοποιηθεί ταμειακά, όπως περιγράφουμε στην αρχή του μηνύματος.

 Για οποιαδήποτε διευκρίνιση στείλτε μας μήνυμα στοenap@enap.gr.

Σύντομα θα σας αποσταλεί μήνυμα της εφορευτικής επιτροπής για την εκλογική διαδικασία (ηλεκτρονική, επιστολική και αυτοπρόσωπη) και για τους υποψήφιους για την ανάδειξη του νέου ΔΣ. 

Σημειώνουμε ότι η ηλεκτρονική αυτή διαδικασία, που είναι ιδιαίτερα απλή και ασφαλής, διαφέρει από την προηγούμενη (προηγούμενες εκλογές ΕΝΑΠ) στην προσπάθειά μας να την αναβαθμίσουμε και να την κάνουμε πιο ασφαλή και αξιόπιστη. Συγκεκριμένα προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε, μέσα από την ιστοσελίδα μας, την εκλογική πλατφόρμα ΖΕΥΣ, που αποτελεί  μια από τις πλέον αξιόπιστες πλατφόρμες ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στη χώρα μας.

 Με συναδελφικούς χαιρετισμούς, 

Για το απερχόμενο ΔΣ, 

Ο Πρόεδρος                 Ο Γενικός Γραμματέας 

Τάσος Σαλτερής         Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης


Πρόσφατες δημοσιεύσεις


Αρχείο ανά μήνα

Θεματικές – Κατηγορίες

Ετικέτες (tags)