Νεφέλη Λαπαρίδου

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της ΙΘ΄ εκπαιδευτικής σειράς της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Ως απόφοιτος του εν λόγω τμήματος, εργάζεται στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Έχει επίσης εργαστεί ως έμμισθη υπάλληλος στις Υπηρεσίες Τύπου Αγώνων για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες της ΑΘΗΝΑ 2004, καθώς και ως ιδιωτική υπάλληλος πρωτύτερα στο Ελληνικό Ωδείο και αλλού.

Είναι πτυχιούχος Επικοινωνίας & ΜΜΕ από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης, κατέχει τίτλο Master of Philosophy στην Αρχαιολογική και Πολιτιστική Κληρονομιά & Μουσειολογία από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά άπταιστα, καθώς επίσης και ισπανικά και κινέζικα.

Έχει βραβευτεί από το Πανεπιστήμιο του Cambridge ως Honorary Scholar του Cambridge European Trust, ενώ έχει λάβει από το ίδιο Πανεπιστήμιο το ετήσιο ειδικό βραβείο για επιτυχή συμμετοχή σε συνέδριο, εν προκειμένω για τη συμμετοχή της στο Διεθνές Αρχαιολογικό Κογκρέσο του 2003, το οποίο έλαβε χώρα στην Ουάσιγκντον. Επίσης, έχει βραβευτεί και από το περιοδικό «Ιστορία Εικονογραφημένη» των εκδόσεων Πάπυρος, με ειδικό βραβείο ιστορικών μελετών.

Έχει συμμετάσχει σε ποικιλία συνεδρίων και σεμιναρίων με δίπλωμα συμμετοχής.

Είναι μέλος με ενεργό δράση σε διάφορους συλλόγους, μεταξύ των οποίων η Διεθνής Αμνηστία, διάφορες άλλες οργανώσεις για τα δικαιώματα του ανθρώπου και διάφοροι σύλλογοι εικαστικών τεχνών, ποίησης, λογοτεχνίας και κινηματογράφου.


Πρόσφατες δημοσιεύσεις


Αρχείο ανά μήνα

Θεματικές – Κατηγορίες

Ετικέτες (tags)