Στάθης Καμπουρίδης

Ο Στάθης Καμπουρίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 1973. Αποφοίτησε το 1997 από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (Ειδ.Ιστορία) της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , ενώ σπούδασε και μουσική στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Το 2000 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Goldsmiths College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου στον τομέα της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (MA Social Anthropology).
Αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα στο Λονδίνο και την Αθήνα.
Το 2003 εργάστηκε ως εκπαιδευόμενος (stage) στη Δ/νση Ανθρωπίνων Πόρων και Ίσων Ευκαιριών της Γενικής Γραμματείας Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια ως project manager ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε ελληνικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ).
Το 2005 εισήλθε με τον Α εισαγωγικό διαγωνισμό στην νεοϊδρυθείσα τότε Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΣΤΑ) στο Τμήμα Μεταναστευτικής Πολιτικής. Διατέλεσε πρόεδρος του ΔΣ σπουδαστών της Α σειράς ΕΣΤΑ.
Αποφοίτησε το 2007 και τοποθετήθηκε στη Δ/νση Αλλοδαπών & Μετανάστευσης Αθηνών της τότε Περιφέρειας Αττικής (νυν Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής), όπου και εργάζεται ως σήμερα. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε σεμινάρια μεταναστευτικής πολιτικής του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.)
Δραστηριοποιείται στο χώρο των οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών, με κύριο τομέα δραστηριότητας τη μεταναστευτική πολιτική.
Δημοσιεύσεις-αρθρογραφία
– «Εφαρμογή δημοσίων πολιτικών από τη δημόσια διοίκηση: Η περίπτωση της μεταναστευτικής πολιτικής», Εισήγηση στο συνέδριο του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. «Διοικητική μεταρρύθμιση και οικονομική κρίση: Ο ρόλος των αποφοίτων ΕΣΔΔ& ΕΣΤΑ», Αθήνα, 13-15/05/2010.
– “Η υπερ-τοπική διάσταση της ελληνικής ταυτότητας” (περιοδικό ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ, τεύχος 75, Δ’ τρίμηνο 2009)
– “Υπηρεσίες μιας στάσης/one stop shop για την εξυπηρέτηση των μεταναστών” (περιοδικό ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΟΝ, τόμος 2008)
– “Ενσωμάτωση των μεταναστών χωρίς ασφάλεια δικαίου;” (περιοδικό ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ, τεύχος 4ο, Ιούνιος 2008)
– “Κοινωνία πολιτών και ελληνική πραγματικότητα” (περιοδικό ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ, τεύχος 56, Α’ τρίμηνο 2005)
Αδημοσίευτες μελέτες
– “Ηνωμένο Βασίλειο: Μεταναστευτική πολιτική και πολιτική ένταξης” (08/01/2007), στο Ι.ΜΕ.ΠΟ.
– “Πολιτισμική Ένταξη των μεταναστών: Η περίπτωση του φεστιβάλ ‘Εβδομάδα προσφύγων’ στο Ηνωμένο Βασίλειο ως καλή πρακτική” (16/09/2007). Τελική εργασία στην ΕΣΤΑ.

 


Πρόσφατες δημοσιεύσεις


Αρχείο ανά μήνα

Θεματικές – Κατηγορίες

Ετικέτες (tags)