Παναγιώτης Ζαρίφης

Γεννήθηκε το 1962 στην Αγία Τριάδα Μαγνησίας, από ιερατική οικογένεια. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάσθηκε, εκτός των άλλων, ως συντάκτης ύλης και διορθωτής σε εφημερίδες και περιοδικά, επιμελητής εκδόσεως σε εκδοτικό οίκο, ραδιοφωνικός παραγωγός και δικηγόρος Αθηνών.

Εισάχθηκε στην ΕΣΔΔ το 1997 στο τμήμα Γενικής Διοίκησης της ΙΑ’ Εκπαιδευτικής Σειράς, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Σπουδαστών και αποφοίτησε αριστούχος.

Τοποθετήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών. Έχει υπηρετήσει στην Διεύθυνση Ιθαγένειας, στην Διεύθυνση Μετανάστευσης και στην Διεύθυνση ΠΑΜ-ΠΣΕΑ του Υπουργείου. Κατά την περίοδο 2002-2004 αποσπάσθηκε στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συμμετείχε στην Ελληνική Προεδρία του 2003 ως Σύμβουλος Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων με αντικείμενο την μετανάστευση και την πολιτική προστασία.

Το 2007 έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Κράτος και δημόσια πολιτική».

Στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αποφοίτων εκλέγεται για τρίτη φορά, ενώ είχε διατελέσει και Πρόεδρος της Ένωσης, θέση από την οποία παραιτήθηκε λόγω της απόσπασής του στις Βρυξέλλες.

Σήμερα υπηρετεί στην Διεύθυνση ΠΑΜ-ΠΣΕΑ, επιμελούμενος παράλληλα την διδακτορική διατριβή του. Εκφράζεται τακτικά στο διαδίκτυο, μέσω του ιστολογίου του http://taxakaistelexos.blogspot.com . Από τις εκδόσεις «Μαΐστρος» έχει εκδοθεί το βιβλίο του «Το κράτος και η σύγκρουση των πολιτισμών».


Πρόσφατες δημοσιεύσεις


Αρχείο ανά μήνα

Θεματικές – Κατηγορίες

Ετικέτες (tags)