Ξενάγηση στο Χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941-1944

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, 

Το Σάββατο, 22 Μαρτίου και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση για τα μέλη της Ένωσης στο Χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941-1944, Κοραή 4 (ακριβώς στο σταθμό του Μετρό Πανεπιστήμιο). 

Πρόκειται για ένα από τα κτήρια όπου κρατούνταν οι συλληφθέντες κατά τη διάρκεια της κατοχής, οι χώροι του οποίου διατηρούν ακριβώς τη μορφή που είχαν την περίοδο εκείνη. Στους τοίχους σώζονται επιγραφές, ονόματα κρατουμένων, σχέδια κ.λπ. ενώ υπάρχει και σχετική έκθεση αντικειμένων που βρέθηκαν στο χώρο κατά τις εργασίες συντήρησης (http://www.korai4.gr/ko-bui-memorial.html).

Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αυτή περιήγηση σε έναν από τους εξαιρετικής ιστορικής σημασίας χώρους της Αθήνας, εκτός φυσικά του τεράστιου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει, έχει και τον χαρακτήρα απόδοσης φόρου τιμής στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και στα θύματα της μαρτυρικής όσο και κτηνώδους κατοχής της χώρας.

Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 40′ και είναι δωρεάν. 

Παρακαλούμε ενημερώστε μας για τη συμμετοχή σας, στο enap@enap.gr αναγράφοντας και τον αριθμό των ατόμων που θα παρακολουθήσουν. 

Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ της ΕΝΑΠ,

Ο Πρόεδρος

Τάσος Σαλτερής

Ο Γενικός Γραμματέας 

Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης


Πρόσφατες δημοσιεύσεις


Αρχείο ανά μήνα

Θεματικές – Κατηγορίες

Ετικέτες (tags)