Συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 6/4/2022

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι,

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ προκήρυξαν 24ωρη απεργία την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 και συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Η παρούσα συγκυρία βρίσκει την κυβέρνηση να σχεδιάζει και να υλοποιεί ένα νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα μείωσης του εργασιακού κόστους, αποδυνάμωσης του κοινωνικού κράτους και εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα της κυβερνητικής πολιτικής είναι η καθιέρωση απλήρωτων υπερωριών, ο περιορισμός συνδικαλιστικών ελευθεριών, η θέσπιση αυστηρότερων κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας,  η υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ σε συνθήκες συνεχιζόμενης πανδημίας και η εκχώρηση δημόσιων αγαθών όπως η κοινωνική ασφάλιση στον ιδιωτικό τομέα.

Tαυτόχρονα, και ενώ δε λαμβάνεται κανένα φορολογικό, ρυθμιστικό (όπως η επιβολή πλαφόν) ή εισοδηματικό μέτρο για την αντιμετώπιση των συνέπειων της εκτίναξης του πληθωρισμού, η κυβέρνηση ψηφίζει φοροαπαλλαγές για τις μεγάλες περιουσίες όπως η αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις γονικές παροχές και δωρεές ύψους 800.000€ για κάθε παιδί, η κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ και η μείωση στη φορολογία των μερισμάτων. Πρόκειται για μία στρατηγική μεταφοράς πόρων από τους αδύναμους και τους φτωχούς στους πλούσιους και ισχυρούς.

Απέναντι σε μία τέτοια πολιτική που θίγει τους όρους και τις συνθήκες της ζωής τους, οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πρέπει άμεσα να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
  • Ξεπάγωμα της διετίας 2015 – 17
  • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
  • Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού
  • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
  • Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις εργαζομένων.
  • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε όλα τα μέλη μας να συμμετάσχουν στη Γενική Απεργία και το συλλαλητήριο στις 6 Απριλίου.

Η Ένωση Αποφοίτων ΕΣΔΔΑ θα βρίσκεται στην απεργιακή κινητοποίηση με δική της οργανωμένη παρουσία.

Θα συγκεντρωθούμε στην πλατεία Κοραή στις 10.30.


Πρόσφατες δημοσιεύσεις


Αρχείο ανά μήνα

Θεματικές – Κατηγορίες

Ετικέτες (tags)