Παρέμβαση του προέδρου της ΕΝΑΠ -ΕΣΔΔΑ στην εφ. Documento σχετικά με τις διαδικασίες κρίσεων στην ΑΑΔΕ

Άρθρο παρέμβαση στην εφημερίδα Documento, σχετικά με τις διαδικασίες κρίσεων στην ΑΑΔΕ.

Μιλώντας στο Documento ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΝΑΠ ΕΣΔΔΑ Γεώργιος Σπανουδάκης εξηγεί πως «στην ελληνική δημόσια διοίκηση υπηρετούν υπάλληλοι με υψηλά τυπικά και ουσιαστικά προσόντα οι οποίοι είτε είναι απόφοιτοι της ΕΣΔΔΑ είτε έχουν προσληφθεί μέσω του ΑΣΕΠ. Ωστόσο παραμένει ακόμη ζητούμενο ο τρόπος και ο βαθμός αξιοποίησης αυτών των υπαλλήλων.

Η στελέχωση των θέσεων ευθύνης όχι με βάση τις αρχές της αξιοκρατίας και της αντικειμενικότητας μέσω αυστηρά καθορισμένων διαδικασιών αλλά με βάση αυθαίρετα και υποκειμενικά κριτήρια οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην επανακομματικοποίηση του κράτους και την αναπαραγωγή των πελατειακών σχέσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εφαρμογής τέτοιων μεθόδων αποτελεί η ΑΑΔΕ στην οποία επικρατεί ένα οιονεί καθεστώς εξαίρεσης όσον αφορά την επιλογή προϊσταμένων σε σχέση με τα όσα ισχύουν στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις υπερεξουσίες που έχουν εκχωρηθεί στον διοικητή και στην έλλειψη λογοδοσίας.

Εν κατακλείδι, πρόκειται για πρακτικές που απαξιώνουν τους δημόσιους υπαλλήλους, αποδυναμώνουν το δημόσιο συμφέρον και υποβαθμίζουν τις θεμελιώδεις αρχές της δημόσιας διοίκησης».

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.documentonews.gr/article/apeytheias-anathesi-proistamenon-stin-aade-kataggelia-kata-toy-g-pitsili-gia-eynoiokratia/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2OH7Qn7ZPZW1UZpCv5IM-FHGPMX19jmVX-MNMaF2PFnGJ4FYQYG-mjQIE_aem_AXV7_oRWecnRXtFRIdKGMsm47EaJhdzkJk4AEmRltXRXWLPp9E1PRI7EUkH7ZPvxXXi-6joYuMMeYOLk5Gyj-WSA


Πρόσφατες δημοσιεύσεις


Αρχείο ανά μήνα

Θεματικές – Κατηγορίες

Ετικέτες (tags)