Ανακοίνωση ΕΝΑΠ ΕΣΔΔΑ για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Τα εγκλήματα που διέπραξε ο Δ. Κουφοντίνας έχουν καταδικαστεί τόσο από την ελληνική Δικαιοσύνη όσο και από τη συλλογική συνείδηση, όπως σωστά επισημαίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Όμως αυτή τη στιγμή η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει θάνατος απεργού πείνας στις ελληνικές φυλακές. Αυτή η εξέλιξη θα τραυματίσει βαριά την ισονομία, το σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων και τον ανθρωπισμό που πρέπει να διέπει την έννομη τάξη. Για αυτό πρέπει να αποτραπεί.

H ENAΠ-ΕΣΔΔΑ ενώνει τη φωνή της με την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τη Διεθνή Αμνηστία, το Σύλλογο Εργαζομένων του Συνηγόρου του Πολίτη, τους χίλιους νομικούς που κατέθεσαν υπόμνημα διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, τις δεκάδες γιατρών και ακαδημαϊκών, τους εκπροσώπους διαφορετικών πολιτικών χώρων καθώς και χιλιάδες πολίτες που υπερασπίζονται τις ελάχιστες γραμμές του ευρωπαϊκού πολιτισμού: την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την επιείκεια.

«Και αυτή ακριβώς είναι η φύση τού επιεικούς: το επιεικές είναι διόρθωση του νόμου…» (Ἠθικὰ Νικομάχεια (1137a-1138a)

(Εικόνα: Justice I Painting by Francisca Vogel)

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Αρχείο ανά μήνα