4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΣΔΔ & ΕΣΤΑ

Στις 15, 16 και 17 Μαΐου, στην Ερέτρια πραγματοποιήθηκε το 4ο Συνέδριο των αποφοίτων ΕΣΔΔ και Ε.Σ.Τ.Α. το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στις 15, 16 και 17 Μαΐου, στην Ερέτρια πραγματοποιήθηκε το 4ο Συνέδριο των αποφοίτων Ε.Σ.Δ.Δ. και Ε.Σ.Τ.Α. το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η συμμετοχή των αποφοίτων ήταν ιδιαιτέρως μεγάλη, καθώς οι σύνεδροι ξεπέρασαν τα 300 άτομα, ενώ το κλίμα που επικράτησε ήταν πάρα πολύ καλό. Το συνέδριο εκτός από τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις πολλών αξιόλογων συναδέλφων, αποτέλεσε μια φανταστική ευκαιρία ενίσχυσης του δικτύου των αποφοίτων μέσα από την αναθέρμανση των παλιών αλλά και τη δημιουργία νέων γνωριμιών. Πολύ ενδιαφέρουσες ήταν και οι 3 εισηγήσεις των εκπροσώπων της Γαλλικής Εθνικής Σχολής Διοίκησης (École nationale d”administration), της Βρετανικής Εθνικής Σχολής Διακυβέρνησης (National School of Government) και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης (European Institute of
Public Administration) που έδωσαν διεθνή χαρακτήρα στο Συνέδριο.

Τα συμπεράσματα που βγήκαν από το συνέδριο ήταν πολλά. Εισηγητές και σύνεδροι προβληματίσθηκαν και κατέθεσαν προτάσεις για απαιτούμενες τομές που απαιτούνται στον ευρύτερο χώρο της δημόσιας διοίκησης, για το ρόλο των αποφοίτων στις μελλοντικές καινοτομίες, για τις δυνατότητες βελτιστοποίησης της παρεχόμενης εκπαίδευσης από τις Ε.Σ.Δ.Δ. και Ε.Σ.Τ.Α. καθώς και για ορισμένες βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν στην οργάνωση των μελλοντικών συνεδρίων μέσω των οποίων προωθούνται τόσο η επιστημονική όσο και η συνδικαλιστική δυναμική της Ένωσης. Αυτό που σίγουρα αναδείχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από το συνέδριο είναι ότι οι απόφοιτοι αποτελούν μια πολύ αξιόλογη δεξαμενή γνώσης και προβληματισμού για τα θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Συνέδριο χαιρετήθηκε από τη Δήμαρχο Ερέτριας κ.Aμφιτρίτη Αλημπατέα, το Νομάρχη Ευβοίας κ.Αθανάσιο Μπουραντά, από εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.ΕΣ. και από τους εκπροσώπους της Ένωσης Ακόλουθων Τύπου, της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών-Εμπορικών Υποθέσεων, του Συλλόγου Σπουδαστών Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και το Συλλόγου Σπουδαστών Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Ένωση Αποφοίτων ευχαριστεί το ΠΙ.ΝΕ.Π. Στερεάς Ελλάδας καθώς και το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. για την πολύτιμη οργανωτική υποστήριξη του συνεδρίου, όλους τους εισηγητές για τη δημιουργική συνεισφορά τους στην επιτυχία του συνεδρίου και τους συνέδρους για την ένθερμη συμμετοχή τους.

Η Ένωση Αποφοίτων, επιδιώκοντας να μεγιστοποιήσει τα οφέλη από την πραγματοποίηση του συνεδρίου θα έρθει σε επαφή με τους απόφοιτους-εισηγητές του συνεδρίου και θα επιδιώξει  να συμπεριλάβει όλες τις εισηγήσεις στην επερχόμενη έκδοση του Ρηξικέλευθου.

Επίσης, η Ένωση αποβλέποντας στην επίτευξη τόσο των προτάσεων που διατυπώθηκαν στο Συνέδριο όσο και των αποφάσεων που ελήφθησαν από την τελευταία Γενική Συνέλευση θα προσκαλέσει τους αποφοίτους ΕΣΔΔ και ΕΣΤΑ να συμμετάσχουν σε ομάδες εργασίας οι οποίες θα επεξεργαστούν τα κείμενα που θα αποτελέσουν τα ουσιαστικά δομικά στοιχεία της επίσημης θέσης της Ένωσης για συγκεκριμένες τομεακές πολιτικές αλλά και για το σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης.

Σημειώνεται τέλος, ότι το 5ο Συνέδριο των αποφοίτων Ε.Σ.Δ.Δ. και Ε.Σ.Τ.Α., του χρόνου θα είναι πανηγυρικό καθώς η Σχολή θα κλείνει τα 25 έτη της ενώ η Ένωση Αποφοίτων θα συμπληρώσει 15 έτη δράσης!

Από το Δ.Σ. της ΕΝΑΠ


Πρόσφατες δημοσιεύσεις


Αρχείο ανά μήνα

Θεματικές – Κατηγορίες

Ετικέτες (tags)