1η Πολιτιστική Πρωτοβουλία : Όπερα «Ναμπούκκο» στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

1η Πολιτιστική Πρωτοβουλία : Όπερα «Ναμπούκκο» στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

 

21.06.2023

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, Απόφοιτοι της Ε.Σ.Δ.Δ.Α.,

Στο πλαίσιο της 1ης Πολιτιστικής Πρωτοβουλίας της Ένωσης Αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, σας προσκαλούμε στην παρακολούθηση της Όπερας «Ναμπούκκο» του Βέρντι, στις 29-7-2023 ημέρα Σάββατο, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και ώρα 21:00.

Οι θέσεις που έχουν εξασφαλιστεί σε προνομιακές τιμές (έκπτωση 20%) για την ΕΝΑΠ ΕΣΔΔΑ βρίσκονται:

στο Άνω Διάζωμα, Κερκίδα 7 και διατίθενται στην τιμή των 20€ (φοιτητικό/παιδικό 15€).

Επίσης υπάρχει δυνατότητα κράτησης θέσης:

  • Στην Α ΖΩΝΗ: με 55€ από 60€
  • Στη Β ΖΩΝΗ: με 50€ από 55€
  • Στη Γ ΖΩΝΗ, Κερκίδα Α: με 40€ από 45€

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλείστε να απευθύνεστε στη συντονίστρια της πρωτοβουλίας και Β’ Αντιπρόεδρο, κα Κούγια Ειρήνη τηλ. επικοινωνίας 6988022969 και email: kougiaeir05@gmail.com

Διαδικασία Κράτησης:

  1. Αποστολή email στο kougiaeir05@gmail.com με θέμα «ΝΑΜΠΟΥΚΚΟ 2023» και το επώνυμό σας το αργότερο μέχρι τις 30-6-2023 με τον αριθμό των θέσεων ενηλίκων/παιδιών/φοιτητικό, τη ζώνη και το ονοματεπώνυμο στο οποίο θα γίνει η κράτηση.
  2. Εξόφληση του ποσού της κράτησης είτε ηλεκτρονικά στο λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς με IBAN GR0701720870005087102807517 στο όνομα «ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» είτε απευθείας στον Ταμία της ΕΝΑΠ ΕΣΔΔΑ κύριο Τσιάντα Γεώργιο τηλ. επικοινωνίας 6972990234. Στην αιτιολογία θα πρέπει να αναφέρεται η φράση «ΝΑΜΠΟΥΚΚΟ 2023» καθώς και το ονοματεπώνυμό σας.
  3. Αποστολή του αποδεικτικού/ών κατάθεσης στο e-mail kougiaeir05@gmail.com το αργότερο μέχρι τις 30-6-2023. Για εξόφληση μετά την ως άνω ημερομηνία επικοινωνήστε με τη συντονίστρια της πρωτοβουλίας.

Δυνατότητα ακύρωσης και επιστροφής χρημάτων έως τις 14/7/2023.

 

Λίγα λόγια για την όπερα:

«Ο Ναμπούκκο θεωρείται μια από τις σπουδαιότερες όπερες του Τζουζέππε Βέρντι. Το έργο αυτό ανέδειξε τον συνθέτη ως τον σημαντικότερο Ιταλό συνθέτη του 19ου αιώνα, ενώ ταυτόχρονα μετατράπηκε σε σύμβολο του αγώνα για την ενοποίηση της Ιταλίας. Αν και ο Βέρντι δεν ήταν ο πρώτος συνθέτης που μελοποίησε κείμενα με έντονα πολιτικό χαρακτήρα, εντούτοις ο κορυφαίος συνθέτης της Ιταλίας έκανε τη διαφορά με τη μουσική του μεγαλοφυΐα· είναι αυτή που δίνει στις όπερές του σαφώς πολιτική διάσταση και έχει τη δύναμη να εξεγείρει τα πλήθη.

Η υπόθεση αφορά την αιχμαλωσία των Εβραίων από τον βασιλιά της Βαβυλώνας Ναβουχοδονόσορα. Όταν, στην αλαζονεία του, εκείνος ζητά απ’ όλους να τον προσκυνήσουν ως θεό, τον πλήττει κεραυνός. Όταν αναγνωρίζει ως μόνο αληθινό θεό τον Ιεχωβά, βρίσκει πάλι τα λογικά του, απελευθερώνει τους Εβραίους και συναινεί στη σχέση της πραγματικής κόρης του, της Φενένας, με τον Ισμαήλ, ανιψιό του βασιλιά της Ιερουσαλήμ. Στον Ιεχωβά στρέφεται στο τέλος και η Αμπιγκαΐλλε, που σφετερίστηκε την εξουσία του Ναμπούκκο.

Ο Λέο Μουσκάτο, που υπογράφει τη σκηνοθεσία, είναι ένας από τους δυναμικά ανερχόμενους Ιταλούς σκηνοθέτες της όπερας, που έχει διακριθεί σε έργα Βέρντι και Πουτσίνι, και έχει παρουσιάσει μεγάλες επιτυχίες σε κορυφαία ιταλικά λυρικά θέατρα (Ρώμη, Βενετία, Φλωρεντία, Τορίνο κ.α.). Ο σκηνοθέτης αναφέρει ότι στην παραγωγή του Ναμπούκκο «δεν υπάρχει επιθυμία για συμμόρφωση με την ιστορική ακρίβεια: η αισθητική ταυτότητα των σκηνικών και των κοστουμιών έχει στόχο την απόδοση ενός αφηρημένου τόπου και χρόνου, ώστε να εστιάσει την προσοχή στην ουσία» και συνεχίζει: «Η τραγωδία των Εβραίων που απελάθηκαν και υποδουλώθηκαν αφενός θυμίζει την τραγωδία των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, αφετέρου μοιάζει πολύ με τα βασανιστήρια που υιοθετήθηκαν στα σύγχρονα στρατόπεδα κράτησης, όπως στο Γκουαντάναμο».

Την παραγωγή διευθύνει, στην πρώτη του συνεργασία με την ΕΛΣ, ένας από τους σημαντικότερους αρχιμουσικούς της όπερας παγκοσμίως, ο Ιταλός Πάολο Καρινιάνι.

 

Για το ΔΣ της ΕΝΑΠ

 

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

 

Γεώργιος Σπανουδάκης

 

Βασίλης Δελής

 


Πρόσφατες δημοσιεύσεις


Αρχείο ανά μήνα

Θεματικές – Κατηγορίες

Ετικέτες (tags)