FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedIn
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
Δελτίο Τύπου-Νέο Δ.Σ. ένωσης Από : ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ...
Δελτίο Τύπουγια το Δημόσιο και το Ρόλο των Αποφοίτων Αποστέλλουμε Δελτίο Τύπου το οποίο αποτυπώνει...
Ξενάγηση στο Χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941-1944 Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,  Το...
Συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΝ.ΑΠ. με τον Πρόεδρο του Α.Σ.Ε.Π. Το Δ.Σ. της Ε.Ν.Α.Π. πραγματοποίησε συνάντηση...

Δελτίο Τύπου της ΕΝΑΠ - Η έκπτωση συνεχίζεται: Ισοπεδώνοντας τη Δημόσια Διοίκηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η έκπτωση συνεχίζεται:
Ισοπεδώνοντας τη Δημόσια Διοίκηση

 Η ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ισοπεδώνει  το συνώνυμο αξιοκρατίας και διαφάνειας στη Δημόσια Διοίκηση: τον εισαγωγικό διαγωνισμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης

Σε νομοσχέδιο για ζήτημα άσχετο με την οργάνωση και λειτουργία της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, περιλαμβάνονται διατάξεις που επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στο νομικό καθεστώς που διέπει την λειτουργία της, με αποκορύφωμα την εκ βάθρων μεταβολή του Εισαγωγικού Διαγωνισμού της. Το νομοσχέδιο αυτό τέθηκε σε διαβούλευση με τις επίμαχες διατάξεις να μην έχουν, παραδόξως, συμπεριληφθεί στο αναρτηθέν κείμενο, εγείροντας μείζον διαδικαστικό ζήτημα.

Οι απόψεις μας συνοψίζονται ως εξής:

 • Η κατάργηση του δεύτερου σταδίου του διαγωνισμού καθώς και η κατάργηση της προφορικής και γραπτής εξέτασης των υποψηφίων μέσω της διαδικασίας της μελέτης περίπτωσης (φάκελος) συνεπάγεται την αδυναμία εξέτασης βασικών δεξιοτήτων και στάσεων των υποψηφίων.
 • Η κατάργηση της εξέτασης στην ξένη γλώσσα, και η πιστοποίηση άριστης γνώσης μόνο της αγγλικής γλώσσας ως προϋπόθεση συμμετοχής στο διαγωνισμό, συνεπάγεται μειωμένο έλεγχο των γλωσσικών δεξιοτήτων και δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε όσους υποψήφιους προετοιμάζονται για τον επόμενο διαγωνισμό. Το Υπουργείο μέχρι εχθές χαρακτήριζε τα πιστοποιητικά αυτά ως «στατικά», σε σχέση με τα «δυναμικά» χαρακτηριστικά που εντοπίζονται μόνον κατόπιν γραπτών εξετάσεων και προφορικών συνεντεύξεων.

Η κατηφόρα στην μεταρρυθμιστική ατζέντα, η οποία καταγγέλθηκε και στο από 14/10/2014 Δελτίο Τύπου της Ένωσης μας, δυστυχώς δεν φαίνεται να έχει τελειωμό, δυστυχώς επιβεβαιώθηκε για τις μομφές που απηύθυνε σχετικά με την εδραίωση πνεύματος αξιοκρατίας, εμπιστοσύνης και συνέχειας εντός της Δημόσιας Διοίκησης.

Καλούμε έστω και την ύστατη ώρα, την πολιτική ηγεσία να αποσύρει τα άρθρα 17, 18 και 19 του κατατεθέντος νομοσχεδίου, να απόσχει από οποιαδήποτε περαιτέρω υποβάθμιση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και να εισακούσει τις απόψεις των επιστημονικών φορέων για τις οποίες μέχρι σήμερα φαίνεται ότι αδιαφορεί.

Τέλος, σεβόμενοι τις αρχές της Ένωσης, οφείλουμε να διορθώσουμε την εκ παραδρομής αναφορά μας στο ανωτέρω μνημονευόμενο Δελτίο Τύπου ως προς το ότι ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επέλεξε να μην τοποθετήσει σε θέση Γενικού Διευθυντή τον μόνο εν υπηρεσία Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου που τοποθετήθηκε στη θέση αυτή μετά από κρίση του Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙΣΕΠ), καθώς υπήρχε και άλλος ο οποίος είχε κριθεί από το ίδιο όργανο και τελικά επελέγη.

                                Για το ΔΣ της Ένωσης Αποφοίτων ΕΣΔΔΑ

                       Ο Πρόεδρος                         O αν. Γενικός Γραμματέας

                       Σπύρος Τσουκαλάς              Νίκος Μυλωνάς

 

Attachments:
FileDescription
Download this file (deltio-typou-ENAP.doc)deltio-typou-ENAP.doc 

Φωτογραφίες

ΕΝΑΠ-Φωτογραφία ΔΣ
ΕΝΑΠ-Φωτογραφία ΤΖΙΜΑΣ
«
»