Ανακοίνωση για τη δολοφονική επίθεση στους υπαλλήλους της ΔΟΥ Κοζάνης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης εκφράζει την βαθιά του θλίψη για την δολοφονική επίθεση και την πλήρη συμπαράστασή του στους συναδέλφους της ΔΟΥ Κοζάνης, θύματα της δολοφονικής επίθεσης.

Είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο οι επιθέσεις, οι προπηλακισμοί και οι βιαιοπραγίες σε εργαζόμενους δημοσίων υπηρεσιών που απλά εκτελούν τα καθήκοντά τους συχνά υπό αντίξοες συνθήκες.

Και είναι πλέον σαφές ότι αυτές οι επιθέσεις έχουν ως αιτία έναν κοινωνικό αυτοματισμό και μία στοχοποίηση δημοσίων υπαλλήλων και δημοσίων υπηρεσιών, που καλούνται να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον με αυταπάρνηση. Αυτό όμως που δεν είναι σαφές και πρέπει γίνει άμεσα, είναι η ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας σε χώρους εργασίας, αλλά και η συνολική βελτίωση των εργασιακών συνθηκών με μεταστέγαση, όπου αυτό απαιτείται, υπηρεσιών σε κατάλληλους εργασιακούς χώρους.

Εκφράζουμε για ακόμη μια φορά τις ευχές μας και την ελπίδα για γρήγορη ανάρρωση και αποκατάσταση της υγείας των θυμάτων και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης.

Για το ΔΣ της ΕΝ.ΑΠ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτρης Κιρμικίρογλου Χάρης Κίτσος

Πρόσφατες δημοσιεύσεις


Αρχείο ανά μήνα

Θεματικές – Κατηγορίες

Ετικέτες (tags)